Ak ste sa rozhodli prenajať si súkromné lietadlo, neoddeliteľnou súčasťou vášho zážitku bude aj to, čo budete na palube jesť. Či už chcete predjedlo, sushi, teplé jedlo pripravené michelinským šéfkuchárom alebo jednoducho croissant, stačí nás o to požiadať pred letom a na palube si to už len vychutnáte. Cestovanie súkromným lietadlom vám umožní prístup k cateringu na mieru, aby ste si mohli vychutnať špičkový gastronomický zážitok.
Čo si môžem objednať na palube? Catering na mieru…
Odpoveď je jednoduchá: môžete si objednať čokoľvek, na čo máte chuť. Jedlá pripravujú na zemi cateringové spoločnosti alebo špecialisti na catering leteckých spoločností. Tí dokážu navrhnúť jednoduché, gurmánske menu s použitím miestnych, ekologických a sezónnych produktov. Môžete ich tiež požiadať o prípravu jedál typických pre váš región alebo krajinu.
Pokiaľ ide o nápoje, neexistuje žiadne obmedzenie, z čoho si môžete vybrať: šampanské, grand cru, pivo, nealkoholické nápoje alebo ovocné šťavy.
Od kaviáru, ktorý často oceňujú obchodníci, až po tradičný kebab, ktorý uprednostňujú futbalisti, sme tu, aby sme splnili každú požiadavku vrátane tých najextravagantnejších.

Ako sa pripravujú jedlá?
- Jedlá sa pripravujú vopred, pričom sa zohľadňujú všetky vaše prípadné alergie alebo preferencie (vegánske, halal, kóšer atď.), ako aj podmienky ich ochutnávania po príchode na palubu, napríklad nadmorská výška.
- Potom sa odovzdajú prevádzkovateľovi letiskových služieb, ako je napríklad FBO, kde sa uskladnia v chladiacom priestore pred tým, ako sa dostanú na palubu lietadla.
- Po príchode na palubu lietadla sa pokrmy pred podávaním zákazníkom zmiešajú a ohrejú.
Môžu sa tie isté jedlá podávať vo všetkých súkromných lietadlách?
Jedálne lístky sa síce dajú prispôsobiť, ale mierne sa líšia v závislosti od súkromného lietadla, ktoré si vyberiete. Ľahké a ultraľahké súkromné lietadlá, ako napríklad Phenom 100 alebo Pilatus PC-24, nie vždy ponúkajú možnosť ohrievania jedál. Kuchári sa však prispôsobia vašim požiadavkám a ponúknu vám kvalitné studené jedlá. Väčšie a funkčnejšie súkromné lietadlá, ako napríklad Gulfstream G550, alebo VIP lietadlá, ako napríklad Boeing Business Jet, majú len málo obmedzení.

Kto sú naši partneri?
Spolupracujeme buď priamo s reštauráciou alebo dodávateľom stravy podľa vášho výberu, napríklad Dalloyau alebo Lenôtre, alebo s poprednými dodávateľmi stravy pre letecké spoločnosti, ako sú Air Culinaire Worldwide, Servair alebo Gate Gourmet.
Všetko závisí od toho, čo si ako zákazník želáte. Napríklad spoločnosť Air Culinaire ponúka jedálne lístky, ktoré sa líšia podľa destinácie; môžete si ich vopred pozrieť, napríklad ten pre Paríž.
Medzi cateringové tímy, ktoré sídlia v Le Bourget, patria : Air Culinaire Worldwide, Harry Traiteur, Uppersky Gourmet a In Fine Gourmet.
Výhodou využívania služieb špecialistov na letecký catering je, že ponúkajú vysokokvalitné jedlá, ktoré sa dajú konzumovať aj niekoľko hodín po ich príprave. Okrem toho sa prispôsobujú konkrétnym podmienkam na palube lietadla a dokonale vedia, ako dodržiavať chladiaci reťazec. Nakoniec, do pripravených jedál pridávajú zvýrazňovače chuti, pretože tlak v kabíne môže zmeniť vnímanie jedla zákazníkom.

Kulinárska ponuka na palube súkromného lietadla je teda nekonečná, pričom sa stále prispôsobuje obmedzeniam letu a ponúkaným VIP službám.